Menu
Du är här:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår resa med Hellvik hus

Följ med på vår resa med det norska hustillverkningsföretaget Hellvik Hus. Vår resa med Hellvik Hus är en av våra många framgångshistorier där vi hittade synergi mellan historien bakom företaget och de ouppnåeliga omgivningarna som nu kan skapas med hjälp av 3D. Det första steget i processen var att bekanta oss med Hellvik Hus budskap till sina kunder, lära känna deras kundbas och även deras varumärke i allmänhet. Dessutom försöker vi få Hellvik Hus att tänka stort och utanför ramarna. Vi vill vara del i utvecklingen av företagets kvalitetsarbete och varumärke utan att göra avkall på deras kärnvärden.

 

"Cadesign form delivers beautiful illustrations that attract interest, and are essential in selling homes. They have the necessary construction skills to get the details right. Working with Cadesign form has been a pleasure. They deliver as agreed and have set up efficient processes so we can deliver what we want without many adjustments."

 

Paulfrid Hegrestad, Marketing manager Hellvik Hus

 

Inredning och miljö är A och O

Efter att ha enats om vilket budskap bilderna skulle förmedla skapade vi en moodboard för att Hellvik Hus skulle kunna följa våra tankegångar kring hur vi ville använda oss av 3D-bilderna. Till skillnad från vissa av våra övriga projekt gav Hellvik Hus oss fria tyglar kring inredning och miljöer, vilket gjorde processen mer effektiv. Eftersom vi fick möjligheten att visa 3D från sin bästa sida kunde vi använda oss av lite mer avancerade inställningar samt belysning, vilket resulterat i härliga 3D-bilder som vi är väldigt stolta över. Vi arbetade med fyra olika hus och omgivningar, var och en med sin egen historia att berätta.

En tydlig koppling mellan moodboard och slutliga bilder

Vi arbetade med fyra olika hus och omgivningar, var och en med sin egen historia att berätta. Som du ser finns det en tydlig koppling mellan moodboard och de slutliga bilder. Självklart har det gjorts ändringar under arbetets gång – allt bygger ju på ett samarbete mellan Hellvik Hus och våra 3D-artister och inredare – men kommunikationen har verkligen fungerat fläckfritt genom hela projektet. 

En digitaliseringsresa

Hellvik Hus blev så nöjda med resultatet att vi nu har fått i uppdrag att skapa 3D-bilder till deras hemsida och kataloger. Dessutom arbetar vi med en konfigurator, vilket är ett naturligt nästa steg. När vi väl har skapat en modell, en färg, ett tyg etc. behöver vi inte skapa det igen. Vi lägger bara till lager, vilket gör processen betydligt effektivare än den hade varit i verkligheten. När deras produkt har skapats i en högkvalitativ 3D-modell kan vi placera den var som helst och i miljöer de hittills bara kunnat drömma om. På så sätt kommer Hellvik Hus närmare sina kunder. Dessutom är de öppna i sin prissättning, vilket underlättar processen både för dem själva och för deras kunder. De är även noga med att engagera kunderna i processen så att de känner delaktighet och kan visualisera hur allt kommer att se ut i verkligheten.

"We have worked with many different 3D suppliers over the years, but Cadesign stands out particularly favorably in being efficient, creative and implementing our wishes."

 

Paulfrid Hegrestad, Marketing manager Hellvik Hus

Kontakta oss

Skriv ett meddelande, så återkommer vi snarast möjligt

Tack, vi återkommer inom kort