Menu

70 % av säljprocessen hanteras online

Klarar er webbsida testet?

 Visste du att mer än 70 % av företagets försäljning sker online, dvs. B2B?

Därmed spelar företagets webbsida en viktig roll när det gäller affärsavslut och om konkurrentens webbsida är mer professionell och visuellt övertygande ... ja, då är man snabbt utkonkurrerad.

Den danska branschorganisationen presenterade nyligen en rapport om företags onlineköp. Vi har sammanfattat rapporten för att hjälpa dig att öka försäljningen online.

Kontakta oss

Skriv ett meddelande, så återkommer vi snarast möjligt

Tack, vi återkommer inom kort

Mer än 70 % av försäljningen sker via er webbsida

Är det verkligen så mycket? Ja, enligt rapporten söker företag information online innan de köper produkterna. Därför är det viktigt att potentiella kunder förstår hur just ni kan göra skillnad för deras verksamhet..

Företagets webbsida är uppenbart en potentiell försäljningskanal, utan inblandning från säljteamet. Men hur använder man den på bästa sätt?

Vad kan man egentligen förvänta sig av sin webbsida?

VAD?

 

57 % av företagen anser att en webbsida måste förmedla trovärdighet och professionalism. Det första steget för dig blir således att säkerställa att företagets webbsida är uppdaterad, har snygg design och tydligt kommunicerar att ni tar er verksamhet på allvar.

HUR?

Glöm allt vad säljargument heter.

Istället för att berätta för kunderna varför de bör välja er, fokusera istället på de mervärden ni kan skapa för dem. Det är mer trovärdigt.

 

Håll det enkelt.

Om ni kan visa besökarna att ni är uppdaterade och har lagt tid på att förbättra användarupplevelsen kommer ni per automatik att göra ett bra första intryck.

 

Visa vad ni går för.

Ju mindre du pratar, desto mer förmedlar du. Grafik, bilder, filmer och inte minst interaktiva verktyg är starkare argument än text, eftersom våra hjärnor kodar av visuell information snabbare än text. Dessutom kommer kunderna knappast övertygas mer av en lång text som du knåpat ihop på egen hand.

VISA VAD NI GÅR FÖR!

 

Egernsund Tegl vet hur man lyckas. Deras kunder möts av en visuellt övertygande webbsida där det är enkelt att navigera och referenserna bygger på kundernas upplevelser. Svårare än så är det inte!

Kom till avslut!

 

VAD?

Vi vet att företag använder internet under hela beslutsprocessen. Om du vill komma till avslut är det viktigt att du presenterar dina produkter lika bra (eller bättre) än säljarna.

 

HUR?

VISUELLT! Visa företagets produkter, hur de kan kombineras, hur de fungerar och hur enkelt de kan implementeras.

Gör det med en film, miljontals bilder, eller med ett konfigurationsverktyg som är skräddarsytt efter din verksamhet.

 

VISA VAD NI GÅR FÖR!

BoConcepts Osaka-soffa finns i 115 000 olika kombinationer. Sannolikheten för att kunderna ska hitta just sin favoritmodell är med andra ord stor. Självklart kan BoConcept inte ha bilder på samtliga 115 000 kombinationer, så de har valt en annan lösning istället. De använder sig av CGI och vår ImageScripting-teknik.

Utifrån en enda standardmodell kan de olika alternativen visualiseras så att kunderna kan mixa och matcha tills de hittar rätt utförande – och det är då försäljningen går in i slutfasen.

Konfigurera!

 

Låt oss snabbt återvända till Egernsund Tegl ... Hur övertygar de potentiella kunder? Genom att visa allt och göra det enklare för kunderna att se vad de köper. Kunderna kan skräddarsy produkterna efter sina behov och är därmed köpklara redan när kontakt tas med Egernsund Tegl.


Med ett par klick kan du testa verktyget på egen hand och upptäcka varför det är så kraftfullt.

 

Psst! Psst! Klicka här om du vill ta del av danska branschorganisationens rapport (på danska)