Menu

Kontakta oss

Skriv ett meddelande, så återkommer vi snarast möjligt

Tack, vi återkommer inom kort

Min första vecka som praktikant

Av Mie Windfeld Krog, praktikant på marknadsavdelningen

 

Inom ramen för min magisterexamen i företagskommunikation ingår praktik på en relevant kommunikationsbyrå. Så snart jag kom till Cadesign form insåg jag att arbetsuppgifterna skulle omfatta betydligt mer än vad jag lärt mig på universitetet. Jag gavs möjlighet att utforska den helt fantastiska och gränslösa världen av visuell kommunikation.

Första dagen på jobbet, efter att hälsat på alla, fick jag gå bredvid en av företagets 3D-grafiker och projektledare, John. Han visade mig lite förenklat hur man skapar stillbilder i 3D. Jag var minst sagt fascinerad av resultatet och allt som företaget kan skapa. Det var som att kliva in i en värld av oändliga möjligheter där batteriernas livslängd verkade vara den enda begränsningen.

Cadesign form har ett nära samarbete med sina kunder och det blev tydligt redan under introduktionen. På en av datorskärmarna såg jag en konversation mellan John och en av hans kunder, där man tydligt kunde följa hur de utbytte åsikter och föreslog korrigeringar i ett projekt. Korrigeringarna gällde allt från belysning, material och inredning till mindre detaljer såsom skuggor eller vinkeln på en vas.

Den slutliga stillbilden representerade alla kundens önskemål. Med programvara och kunskap på Cadesign form lyckades man alltså ta fram en bild som motsvarade kundens önskemål och förväntningar. Först tänkte jag att alla dessa smärre justeringar knappast skulle göra skillnad men när jag jämförde bilder från början och slutet av processen, var skillnaden enorm.

Efter att ha gått bredvid John presenterades jag för en av företagets 3D-tekniker, Casper. Han introducerade mig i en helt ny värld – virtual reality. Jag hade verkligen inte förväntat mig att användningen av tekniska hjälpmedel inom marknadsföring skulle kunna bjuda på en sådan överraskning men när Casper satte ett par VR-glasögon i händerna på mig och jag inom loppet av några få sekunder befann mig i en nyproducerad lägenhet på åttonde våningen blev jag mållös. Jag kunde vandra runt bland vackra möbler och inredning och till och med gå ut på balkongen och titta på utsikten. Det var verkligen helt fantastiskt!

Teknikens värld är minst sagt spännande och jag ser fram emot att gräva ännu djupare och hitta nya sätt att marknadsföra detta fantastiska fenomen. När jag kom hem från min första dag som praktikant var jag ärligt talat helt utmattad av alla intryck och kunde för mitt inre inte förstå hur jag skulle kunna ta till mig all teknik, än mindre hur man marknadsför den.

Jag insåg dock att jag hamnat på en arbetsplats som erbjuder kunderna betydligt mer än en vanlig kommunikationsbyrå – ett företag som gör det omöjliga möjligt. Cadesign form skapar drömmar med hjälp av teknik och jag kände mig verkligen motiverad att hitta nya sätt att kommunicera tekniken och dess fördelar.