Menu

Kontakta oss

Skriv ett meddelande, så återkommer vi snarast möjligt

Tack, vi återkommer inom kort

Färgtrender AW19/20


Av Chase Galliardo, stylist

September månad präglas av förändring inom designvärlden. Trenden är särskilt tydlig när det gäller färg, eftersom färgtrender varierar med årstiderna. Inför varje ny säsong påbörjar nya färger sin resa och syns snart överallt i designbranschen, från mode till inredning och media etc.

Idag ska vi titta närmare på några av de intressanta färger som kommer att dominera under AW19/20. Oavsett om du gillar de nya trendfärgerna, är chansen överhängande att du någon gång under de närmaste sex månaderna kommer att stöta på dessa färger när du ger dig ut på jakt efter nyheter till hemmet eller garderoben och mot slutet av säsongen kommer de förmodligen ha flyttat in i ditt hem.Det finns många olika färgprognoser på marknaden eftersom färgtrender tenderar att variera från land till land. För att nå ut till olika branscher skapas dessutom olika färgpaletter. Eftersom många av våra kunder finns i och runt Skandinavien och Europa bygger färgerna som nämns i detta inlägg på den prognos som gäller för den skandinaviska inredningsmarknaden.

Förra säsongen dominerades av naturliga nudenyanser, diskreta paletter och bränd terrakotta med inslag av gult för att balansera. Denna säsong är det en annan variation av mjuka, naturliga toner som gäller i kombination med några starka och djupa accentfärger. Vi kan bland annat se fram emot många nyanser av orange, fler brända toner och massor av brunt! Färgerna som listas nedan är särskilt utvalda från en större palett av trendfärger. Vi tror att dessa färger kommer att ha stor inverkan på vårt arbete här på Cadesign form framöver.

Låt oss utforska några av de nya färgpaletterna och se vad vi har att vänta under den kommande säsongen.

#1 Det traditionella möter det moderna

Den första färgpaletten är en härlig mix av såväl traditionella som moderna färger som tillsammans skapar en ny och intressant känsla. Paletten består av mörka toner som skapar mystisk stämning och ett par ljusa inslag som piggar upp och tillför lekfullhet.

#2 Lugna vibbar

Fler nyanser av nude med en bränd twist. Även denna säsong präglas av olika hudfärgade nyanser och mjuka toner, men paletten får nu även sällskap av lätt brända pasteller. Färgerna är influerade av mindfulnesstrenden och vårt behov av att omges av lugna miljöer. Färgpaletten hjälper oss att uppnå just den känslan och fungerar som en modern motvikt till de starkare trendfärger som också gör entré denna säsong. Färgerna utgör kärnan i den "nya nordiska stilen" och kommer troligtvis få stor betydelse under många säsonger framöver.

#3 En välbekant känsla

De sista färgerna på vår lista utgörs av dominerande färger från olika paletter och visar verkligen hur stort inflytande brända toner kommer att ha under säsongen.


En mörkare men samtidigt mer levande version av förra årets terrakottatoner kombineras med säsongens viktigaste färg, dvs. brunt. De djupa och varma färgerna skapar en välbekant och behaglig sinnesstämning som samtidigt väcker nyfikenhet.

Med detta sagt avslutar vi våra reflektioner över säsongens trendfärger och håller tummarna för att de verkligen får det inflytande vi tror. Du är välkommen att kontakta oss om du vill ha ytterligare information om säsongens trendfärger. Vi hjälper gärna till med rådgivning och inspiration.